Vanliga frågor

Produkter

Hur förhindrar man skador på luftfjädrar / Hur förlänger man livslängden på luftfjädrar/luftfjädringar?

Vi är väl medvetna om att det varken är billigt eller önskvärt att reparera dina luftfjädringsdelar. Men vad kan man göra för att öka hållbarheten av dina delar? Här är några tips som hjälper dig, kanske inte att undvika reparationen helt och hållet, men att åtminstone skjuta upp den.

Ett luftfjäderben med separerbara luftfjädrar

Om ditt fordon har en separerbar luftfjädring (Audi Allroad A6 C5, Mercedes-Benz W164, BMW X5 etc.) bör du regelbundet (ungefär en gång i veckan) lyfta bilen till maxläget och avlägsna smuts med en högtrycksrengörare (håll rengöringsmedlet på ett avstånd till luftfjädern på cirka 30 cm, annars kan vattentryck skada luftfjädern). Det högsta läget kan variera beroende på din modell och regleringsalternativ. Testa därför detta genom att prova de olika lägen som finns tillgängliga för dig (Sport, Comfort, Dynamic, Offroad) och välj det läge som ställer in ditt fordon i det högsta läget. Smutsen kommer troligen att finnas under veckningen av de pneumatiska kamrarna. Om du hittar ett fruset lager asfalt på kolvguiden (den del av en stötdämpare som luftfjädern är monterad på) rekommenderas att du även rengör den. Undvik om möjligt att köra på färsk asfalt, eftersom färsk asfalt blandad med sand omedelbart resulterar i en uppbyggnad av slipmedel på kolven och i sin tur bidrar till ett snabbare slitage av luftfjädern.

En komplett luftfjädrande stötdämpare

Många bilar som Mercedes W220 eller W211 är utrustade med en komplett luftfjädring - stötdämpare och luftfjäder bildar visuellt sett en komplett reservdel. I många fall kan du lätt känna igen dessa på de metallkoppar med vilka luftfjädern är tätt monterad. För att på bästa sätt undvika skador rekommenderar vi starkt att du regelbundet kontrollerar skicket på luftfjädringens dammskyddstätningar.

Vad står tillverkningsnumret (OEM) för och varför har vissa produkter fler än ett?

Biltillverkarna tilldelar varje produkt ett nummer. Med hjälp av detta nummer kan du hitta den produkt du letar efter. När OEM-numret du söker finns med i respektive produktinformation är produkten kompatibel med ditt fordon. Du hittar OEM-numret i fältet för produktinformation:

Ibland tilldelar biltillverkarna mer än ett OEM-nummer för en produkt. Om du kan hitta det OEM-nummer du söker i produktinformationen är produkten kompatibel med ditt fordon.

Vad är skillnaden mellan en luftfjäder och en luftfjädring?

Luftfjädern är en del av luftfjädringen. I vissa fordon (t.ex. Mercedes ML) kan du byta luftfjäder separat. I vår webbshop har du möjlighet att köpa antingen hela luftfjädringen eller endast luftfjädern. För vissa typer av fordon är det inte möjligt att byta luftfjäder separat. I detta fall ska hela luftfjädringen bytas ut.

Vad är garantin på Aerosus produkter?

Våra produkter omfattas av en tvåårig garanti. För att returnera en produkt fyller du i denna returblankett och bifogar den i ditt returpaket. Om delen är defekt skickar vi dig antingen en ny produkt eller reparerar delen. Våra allmänna Villkor gäller.

Vad är insättning?

Vissa av våra produkter är återtillverkade, därför tas en viss depositionsavgift ut för att upprätthålla tillgången på de viktigaste delarna. När du har installerat den nya delen ska du skicka tillbaka den gamla delen till oss och fylla i denna returblankett och bifoga den till ditt returpaket. När vi har mottagit din gamla del kommer vi att återbetala depositionsbeloppet till ditt konto. Återbetalningar kommer endast att göras, med samma betalningsmetod som du använde vid det ursprungliga köpet. Observera att insättningsprocessen kan ta en viss tid.

Vad betyder 4MATIC?

4MATIC är marknadsföringsnamnet för ett fyrhjulsdriftssystem som utvecklats av Mercedes-Benz. Det är utformat för att öka dragkraften i hala förhållanden.

Vad betyder AIRMATIC?

AIRMATIC är ett varumärke från Mercedes-Benz för fordon med luftfjädringssystem. Jämfört med en konventionell stålfjädring ger AIRMATIC-luftfjädringen fördelar när det gäller hanteringssäkerhet och körkomfort. AIRMATIC-luftfjädringen justerar automatiskt dämpningskraften på varje hjul beroende på det aktuella väglaget.

Vad betyder VDS och hur kan jag se om mitt fordon är utrustat med VDS?

"VDS" = Variable Damping Suspension (variabel dämpande fjädring). Detta system är specifikt för Range Rover-produkter och liknar i sin funktionalitet alternativ som ADS (adaptivt dämpningssystem) från Mercedes. Luftfjädringsenheter som är utrustade med detta system har en justerbar mjukhet. Denna funktion används i fordon med justerbara komfort- eller sportlägen. Range Rover-produkter med VDS har en extra försörjningsledning som är placerad högst upp på luftfjädringen. Luftfjädrar utan VDS saknar denna kabel.

Luftfjädrar med VDS.

Luftfjädrar utan VDS.

Vad betyder ABC?

ABC (Active Body Control) är ett registrerat varumärke för Mercedes-Benz. Det är ett högkvalitativt fjädringssystem som automatiskt anpassar fjädringsinställningen till respektive körsituation. Det finns även en sidvindsstabilisering integrerad i ABC-systemen.

Hur kan jag se om mitt fordon är utrustat med AIRMATIC eller ABC?

Du kan kontrollera vilken fjädring du har genom att öppna motorhuven på din bil och titta på stötdämparens överdel.
Om ditt fordon är utrustat med AIRMATIC har du tydliga luftledningar som leder från stötdämparnas ovansida:

Om ditt fordon är utrustat med ABC har du små svarta elkontakter som leder in i båda stötdämparnas överdel:

Vad betyder ADS och hur kan jag se om mitt fordon är utrustat med ADS?

ADS (Active Damping Systems) är ett varumärke från Mercedes-Benz. Adaptive Damping System ändrar automatiskt luftfjädringens inställningar för att säkerställa att föraren har hög kontrollnivå oavsett körförhållanden. Du kan kontrollera om din bil är utrustad med ADS genom att undersöka AIRMATIC-kontrollknappen på instrumentpanelen under klimatkontrollen:

Leverans

Stör COVID-19 leveransprocessen?

Aerosus bedriver sin dagliga verksamhet utan några begränsningar eller förseningar på grund av COVID-19 hittills. Alla beställningar behandlas och levereras i tid! Om situationen förändras kommer vi omedelbart att informera dig.

Får jag en faktura för min beställning?

Ja, du får en faktura i PDF-format via e-post. Kontrollera ditt SPAM-filter för i några få fall filtreras detta e-postmeddelande felaktigt.

Hur mycket kostar frakten och hur lång tid tar det att få min beställning?

Leveranstiden och fraktkostnaderna beror på vilket leveransalternativ du väljer (Standard eller Express) och din destination. I vår webbutik hittar du en fraktkalkylator som du kan använda för att se hur lång tid frakten tar och hur mycket den kostar. Kalkylatorn finns i beskrivningen av varje produkt:

Vart skickar ni till?

Vi skickar över hela världen. För att beräkna frakttiden och kostnaderna för din leverans kan du använda fraktkalkylatorn. Du hittar den här.

Betalning

Vilka betalningsmetoder accepterar Aerosus?

Detaljerad information om betalningsmetoder finns här.

Vem ska stå för kostnaderna för returfrakten?

Kostnaden för returfrakten beror på var kunden befinner sig. Vi erbjuder kostnadsfria returer i följande länder (i alfabetisk ordning): Belgien, Belgien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Spanien, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, Tjeckien, Österrike, USA.

Återbetalning/byte

Hur kan jag returnera en produkt?

Alla Aerosus-produkter är berättigade till full återbetalning om de returneras inom 30 dagar efter köpet. Du kan genomföra returen antingen via vår kundtjänst eller direkt via vår butiks returportal online.

RETURER VIA KUNDTELEFONEN
1. Kontakta vår kundtjänst via telefon eller e-post för att meddela oss om returen.
2. Fyll i den här blanketten och bifoga den i returpaketet.

ONLINE RETURNERING
1. Besök Returer och återbetalningar för detaljerad information om hur du begär din retur online.
2. När vi har mottagit din begäran om retur skickar vi dig en packsedel. Skriv ut den och bifoga den i ditt returpaket.

Skicka paketet till:
AT Parts Germany GmbH C/O UPS SCS
RETURN
Hans Günther Sohl Strasse 4
47807 Krefeld
Tel: +46 10 643 48 00
E-Mail:

Återbetalning sker endast med samma betalningsmetod som du använde vid det ursprungliga köpet.

Hur kan jag returnera min gamla del och hur får jag tillbaka min deposition?

För att returnera din gamla reservdel fyller du i den här blanketten och bifogar den i din returfrakt. Kryssa för följande punkter:

• "Skäl för återlämning" - "Återlämning av den begagnade delen"
• "Föredraget returalternativ" - "Återbetalning av depositionen"

Se till att din artikel är ordentligt förpackad. Observera att du måste stå för kostnaderna för returförsändelsen. Återbetalning sker endast med samma betalningsmetod som du använde vid det ursprungliga köpet. Observera att insättningsprocessen kan ta en viss tid.

Online-butik

Hur säkert är det att handla på Aerosus?

Alla dina uppgifter krypteras med SSL (Secure-Socket-Layer) och behandlas konfidentiellt. Ingen av dina uppgifter kan läsas av någon. Titta efter låssymbolen i adressfältet i din webbläsare:

Ingen kommer att ha tillgång till dina krypterade uppgifter. För din egen säkerhet ska du alltid logga ut efter att du har handlat.

Hur använder jag kuponger?

När du har registrerat dig i vår webbutik får du ett e-postmeddelande med en kupongkod. För att använda kupongen måste du gå till din kundvagn. Nu kommer du att se en textruta som frågar "Har du en kupongkod?":

Skriv in koden i textrutan. Om den är giltig kommer du att se ett meddelande. Kupongens värde kommer automatiskt att dras av från det totala priset.

Är det möjligt att få rabatt?

Ja, det är möjligt. Om du köper ett matchande par (t.ex. framaxel vänster och höger sida) får du en rabatt på 10 %. Om du dessutom klickar på en av våra produkter i vår webbshop visas automatiskt det matchande paret och dess rabatt:

MOMS

Vi är ett europeiskt företag med ett giltigt momsregistreringsnummer. Hur kan vi göra en beställning i er webbshop utan moms?

När du har lagt alla önskade produkter i din kundvagn klickar du på knappen “Fortsätt till kassan”. Nu hittar du inmatningsfältet med rubriken "VAT number" där du kan ange ditt momsregistreringsnummer. Var noga med att ange ditt nummer utan landskod, till exempel i stället för UK13084040156 anger du 13084040156.